Bohem Stil İçin İpuçları

Bohem Stil İçin İpuçları

Bohem Stil Nedir?

 

"Bohem”in sözcük anlamı; "tasasız, başıboş hayat yaşayan, derbeder kimse”dir. Sözcük günümüzde bundan çok daha geniş bir anlama sahip. Sanat çevresinden entelektüel kimselerin geleneksel olmayan yaşam tarzları da "bohem” kelimesiyle ifade edilmekte.

Modada ise bohem, özgür ruhlu, anı yaşayan ve şıklığı sıra dışı çizgilerde bulan bir stile işaret ediyor.

Bohem tarzın ortaya çıkış zamanı olarak 60’lı yılların sonu ve 70’lerin başı gösterilebilir. Dönemin sosyal ve ekonomik yapısıyla ilişkili olarak, "az parayla ve dayatılan modayı görmezden gelerek şık olma” amacı, bohem stilin oluşması ve hızla yaygınlaşmasında büyük rol oynamıştır.

O döneme damga vuran bu stil, aslında hiçbir zaman etkisini gerçek anlamıyla kaybetmedi. Son birkaç sezondur bohem rüzgârları modada yine güçlü şekilde esmekte. O halde, gerçek bir bohem kombin nasıl hazırlanır, inceleyelim.

 

Takı Seçerken…

 

Bol takı içermesi, bohem bir kombini diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden. Birden çok bilekliği, kolyeyi ve küpeyi üst üste takabilirsiniz.

Takının saltanatı sadece niceliğinde değil. Bohem tarz için iri figürlü, rengârenk aksesuarları kullanabilirsiniz. Nazarlı Gümüş Bileklikler, doğal taşlardan yapılmış ve/ veya renkli figürlere sahip kolye, küpe gibi takılar, bohem tarza kolayca uyum sağlayabilir.

 

Renk Seçimi

 

Baharat ve toprak tonları, kombinde hâkimiyet kurması gereken renkler. Kıyafetlerde ve aksesuarda haki, safran, zerdeçal, kiremit gibi renkleri bol bol kullanabilirsiniz.

 

Güçlü Desenler

 

Kıyafetlerde yer alan desenler de bohem tarzın ayırt edici özelliklerinden.

Etek, ceket, bluz gibi kombin parçalarında çiçekli desenler, batik ve suzani desenler, bohem etkiyi güçlü şekilde yansıtacaktır.

 

Bu Detaylarla Maksimum Bohem Etki

 

Kombin kararlarını verirken samimiyet odağında hareket etmenizde fayda var, zira bohem stil, özgür olduğu kadar samimidir. Örgü detay, gereken samimiyetin yaratılmasında işinizi hayli kolaylaştıracaktır.

Kombinde bohem etkisini daha da yükseltmek için İspanyol paça pantolon, ayak bileklerine kadar uzanan etek ve elbise, tüy aksesuar ve püsküllü süet ceketten yardım alabilirsiniz.

 

Ya, Ayakkabı?

 

Yarım botlar ve çizmeler, bohem stile kolaylıkla uyumlanabilir, özellikle de süet ya da deri materyalden yapılmışlarsa… Kahve tonları ve bej, ayakkabıda öncelik vermeniz gereken renklerden.

 

Bohem Ruhlu Parçalar Burada!

 

Renkli figürleriyle bohem stile çabucak ayak uydurabilecek tasarımlar Gümüşistan’da sizi bekliyor. Bunların yanı sıra farklı tarzlar için kullanılabilecek gümüş kolye, küpe, kol düğmesi, yüzük ve Gümüş Bileklik İsimli tasarım ayrıcalığına sahip çeşitlerle de Gümüşistan koleksiyonlarında!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.