Gümüş Takılar Neden Kararır?

Gümüş Takılar Neden Kararır?

Gümüş Parıltısı Sönmesin

 

Gümüş materyalden üretilen eşyaları, ilk günkü parlaklığıyla kullanmaya devam etmek, titiz davranmayı gerektirir. Kararma, gümüşle ilgili en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Peki, Gümüş Takılar Neden Kararır? Kararmayı önlemek ya da gümüşü tekrar parlatmak için neler yapılabilir?

 

Açık Havada Uzun Süre Kalmak

 

Sadece açık bir alanda sürekli bulunmak bile gümüşün kararmasına neden olabilir. Bunun sorumlusu, havanın bileşimindeki hidrojen, sülfür ve kükürttür.

 

Ter

 

Söz konusu takılar olunca gümüşün kararma nedenlerinin başında ter geliyor. Terin asidik yapısı, kararmanın sebebidir. Terin asidik özelliği kişiden kişiye değiştiğinden, ter kaynaklı kararma hızı da kişiye göre farklı olur.

 

Kimyasal Maddeler

 

Kimyasal maddelere maruz kalmak da gümüş takıların kararmasında sorumlu etkenlerden. Takılarda bu sorunu yaratan kimyasallar genellikle parfüm, deodorant, krem ve sabundur.

Bu tür kimyasallara maruz kalma süreci ve sıklığı çoğaldıkça, kararma daha çabuk ve yoğun olarak meydana gelir.

 

Rutubet

 

Sert bir yapıya sahip olmamasına karşın su da gümüş için masum bir madde değil. Islak ya da nemli ortamda uzun süre kalan gümüş, kararmaya başlayacaktır.

 

Gümüş Nasıl Bir Ortamda Saklanmalı?

 

Kullanmadığınız zamanlarda gümüşü uygun koşullar altında muhafaza ederek kararmayı geciktirilebilir ya da engelleyebilirsiniz.

Gümüş takılarınızı kesinlikle banyo gibi nem oranı yüksek yerlerde bırakmayın. İdeal olanı bunları, hava almayan, kuru ve temiz bir kutuda, kapalı halde tutmaktır. Bu şekilde ürün, olumsuz dış çevre şartlarından korunmuş olur. Kapanır özellikteki küçük ebatlı kutular, uygun saklama ortamını sağlayabilir. Takı ıslandıysa, kutusuna koymadan önce mutlaka tamamen kurulayın.

 

Gümüş Nasıl Parlatılır?

 

Gümüş Takılar Neden Kararır sorusu, gümüşün nasıl parlatılacağı konusunu da gündeme getiriyor.

Hemen hemen her evde bulunan ve alternatif temizlik yöntemleri denilince akla ilk gelenlerden olan sirke, karbonat, diş macunu gibi maddeler, gümüş için risklidir. Bunları kullanmak pratik bir yöntem gibi görünse de, gümüşün bu tür maddelerden zarar görebileceğini aklınızda bulundurun.

Profesyonel yöntemlerden şaşmayın. Piyasada gümüş parlatma amacına özel olarak geliştirilmiş farklı pek çok ürün bulabilirsiniz. Bunlar kolayca temin edilebilir. Gümüş parlatma için üretilen ürünler daha etkin şekilde işlev görmenin yanı sıra, gümüşe zarar verme riski de taşımaz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.