Kol Düğmesi Nasıl Seçilir?

Kol Düğmesi Nasıl Seçilir?

Kol Düğmesi Seçerken Bunlara Dikkat Edin

 

Kimi erkekler için kol düğmesi, özel bir tutku. Öyle ki, kol düğmesi koleksiyonu yapan pek çok koleksiyonerin varlığından bahsetmek mümkün.

O, sahip olduğu önemi geçmişten günümüze hiç kaybetmedi. Prestij sembolü olan kol düğmesi, erkek aksesuar dünyasının, kuşkusuz en asil üyelerinden biri. O aslında bir aksesuar olmanın çok ötesinde konumlanıyor. Kol düğmesi aslında, rafine bir estetik anlayışının, ince bir zevkin göstergesi. Kullanılmaya başlandığı ilk zamanlardan beri kol düğmeleri, soylulukla ilişkilendirilmiştir. Bazı antik kültürlerde bu aksesuar, soylu sınıfındaki erkekler tarafından, sosyal konumlarını ifade etmek için kullanılmaktaydı.

Evet, çok şık, fakat bu şıklıktan tam olarak yararlanabilmek için doğru tercihi yapmak gerekiyor. Kombine uyum sağlamayan bir çift kol düğmesi, beklenen etkiyi yaratamayabilir.

Peki, Kol Düğmesi Nasıl Seçilir? İşte, kol düğmesi seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar!

 

Renk Uyumu

 

Gözeteceğiniz ilk kriter elbette, renk uyumu.

Kol düğmesi rengine karar verirken kravat, mendil, gömlek ya da ceket rengini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu konuda öncelik, kravata ait. Kombin kravat içeriyorsa, kol düğmesinde kravatın rengine uyumu gözetin. Kravat yoksa devreye gömlek rengi giriyor. Gömlek renkliyse, kol düğmesi seçimini gömlek rengine göre yapın. Beyaz rengin hâkim olduğu gömlek modellerinde ise kombindeki başka bileşenlere bakmanız gerekiyor. Cekette konumlanan bir mendil varsa, bunun rengine göre seçim yapın. Mendil yoksa ceket ya da pantolon rengini dikkate almanız gerekecek.

Renk uyumu her zaman, aynı renklerin kullanılması anlamına gelmiyor. Farklı olsalar da bazı renkler birbirine uyum sağlayabilir. Örneğin, kombinde siyah bir gömlek yer alıyorsa ve kol düğmesinin rengini buna göre belirleyecekseniz, siyah yerine gümüş/ krom rengi seçmeniz daha uygun olacaktır. Özellikle spor etkinin hâkim olduğu kombinlerde aynı renk yerine, birbirine uyum sağlayabilen farklı renkleri tercih edebilirisiniz.

 

Materyal Uyumu

 

Kol Düğmesi Nasıl Seçilir sorusu, düğme materyali ile diğer aksesuarların materyallerini de göz önüne almayı gerektiriyor.

Kombin saat içeriyorsa, saatin üretildiği materyal ile kol düğmesi materyalinin aynı olmasına özen gösterin. Örneğin, gümüş kordona sahip saat için, gümüş bir çift kol düğmesi seçebilirsiniz. Saat yoksa, kemer tokasına göre tercihte bulunabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.