Urban Stil Nasıl Uygulanır?

Urban Stil Nasıl Uygulanır?

Urban Stil Nedir?

 

80’lerin sonlarında ortaya çıkan urban stili, özgür, sevimli ve başına buyruk sıfatlarıyla nitelendirmek mümkün. Otuz yılı aşkın bir geçmiş söz konusu, fakat urban stil hala oldukça geniş bir hâkimiyet alanına sahip. Bu yüzden, kendinden sık sık söz ettiriyor. Peki, urban stil tam olara nedir ve nasıl uygulanır?

 "Urban” kelimesi, "şehirli, şehir, kentsel” gibi anlamına gelmekte. Dolayısıyla urban stil için, şehirli moda stili denilebilir.

Onu, kaynağına kadar takip ettiğimizde kendimizi, asi Afro- Amerikalı gençlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde buluyoruz; New York City, Los Angeles, Chicago ve San Fransisco gibi… Buralarda da kulağımıza illaki hip- hop melodileri çalınıyor. Urban stil, hip- hop müzikle birlikte, onun odağında ortaya çıktı. Her ikisi de kanıksanmışın dışına çıkma konusunda cesaretlendirici etkilere sahip.

Daha şık giyimi ifade eden "urban chick” tarz da bu konsept içinde yer alıyor, ama gerçek urban ruhu, "urban street” içinde saklı. Peki, hangi parçalarla gerçek bir urban street tarz elde edilebilir?

 

Çelikle Güçlendirilmiş Kombinler

 

Çelik Kolye, bileklik gibi aksesuarlar, urban stilin karakterini kusursuzca yansıtabilir. Bunun nedeni, çelik materyalin ve urban stilin sahip oldukları ortak nokta; güç. Urban tarz, kalıpların dışına çıkacak, sınırları aşacak kadar cesur, çelik ise hem fiziksel özellikleriyle hem de görünümde meydana getirdiği etkiyle son derece güçlü.

Urban street kombinler hazırlarken, herhangi bir çelik aksesuardan yardım almayı ihmal etmeyin.

 

Sneaker Olmazsa Olmaz

 

Urban stilin olmazsa olmazlarından biri, sneakerlar. Hip- hop müziğin önemli ve öncü isimleri sayesinde, geçmişte olduğu gibi bugün de urban stil, sneakerla gündeme geliyor.

Enerjisi yüksek sneakerlar urban tarzı başarıyla yansıtmanın yanı sıra, oldukça konforlu bir kullanım deneyimi de sunuyor.

 

Peki, Ya Bomber Ceket?

 

Bomber ceketler için urban stilin sembolü desek yanlış olmaz. Bunlar, bel bölgesinde ve kol ağızlarında lastikli manşetlere ve hafif şişkin bir yapıya sahiptir.

Tıpkı sneakerler gibi bomber ceketler de sahip oldukları konforla da ön plana çıkmakta.

 

Stilini Doğru Parçalarla Tamamla

 

Gerçek bir urban tarz için çelik etkisinden yararlanmayı ihmal etmeyin.

Güçlü karakterleriyle ön plana çıkan Çelik Kolye Modellerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.